powered by CADENAS

Social Share

Amazon

Geoznanosti (13275 views - Nature & Plants)

Geoznanosti ili znanost o Zemlji je termin koji okuplja i odnosi se na sve znanosti koje su povezane s proučavanjem planete Zemlje. Ovo je praktično poseban slučaj udruživanja znanosti o planeti premda je Zemlja jedini planet na kojoj je poznato da postoji život. Ove znanosti interdisciplinarno pristupaju i udružuju fiziku, geologiju, zemljopis, matematiku, kemiju i biologiju kako bi izgradile kvantitativno razumjevanje različitih osnovnih dijelova ili sfera Zemljinog sustava. Geoznanosti spadaju su prirodne znanosti koje se bave proučavanjem Zemlje. Ovo je posebna znanost koja se bavi proučavanjem planeta na kojoj živimo, njene strukture (građe), sastava, nastanka, fizičkih karakteristika, aspektima promjena i prirodnim fenomenima. Osnovne discipline znanosti o Zemlji su fizika, matematika i kemija koje imaju zadatak istražiti i razumjeti osnovne dijelove - sfere. Kao i u brojnim znanostima Zemlja se proučava s dva aspekta: eksperimentalno i teorijski. Primena Nauka o Zemlji uključuje istraživanja mineralnih i hidrokarbonatnih resursa, kartografiju, meteorološke pojave i predviđanja vulkanskih erupcija. Znanosti o Zemlji su povezane s i astronomijom.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Youtube


    

Geoznanosti

Geoznanosti

Geoznanosti

Geoznanosti ili znanost o Zemlji je termin koji okuplja i odnosi se na sve znanosti koje su povezane s proučavanjem planete Zemlje. Ovo je praktično poseban slučaj udruživanja znanosti o planeti premda je Zemlja jedini planet na kojoj je poznato da postoji život. Ove znanosti interdisciplinarno pristupaju i udružuju fiziku, geologiju, zemljopis, matematiku, kemiju i biologiju kako bi izgradile kvantitativno razumjevanje različitih osnovnih dijelova ili sfera Zemljinog sustava.

Geoznanosti spadaju su prirodne znanosti koje se bave proučavanjem Zemlje. Ovo je posebna znanost koja se bavi proučavanjem planeta na kojoj živimo, njene strukture (građe), sastava, nastanka, fizičkih karakteristika, aspektima promjena i prirodnim fenomenima. Osnovne discipline znanosti o Zemlji su fizika, matematika i kemija koje imaju zadatak istražiti i razumjeti osnovne dijelove - sfere. Kao i u brojnim znanostima Zemlja se proučava s dva aspekta: eksperimentalno i teorijski.

Primena Nauka o Zemlji uključuje istraživanja mineralnih i hidrokarbonatnih resursa, kartografiju, meteorološke pojave i predviđanja vulkanskih erupcija. Znanosti o Zemlji su povezane s i astronomijom.

Znanosti o Zemlji

Neka od interdisciplinarnih područja povezanih s geonaukama su: meteorologija, geokemija, geofizika, fizička geografija, mineralogija, klimatologija i paleoklimatologija.

Na Zajedničkom poslužitelju postoje datoteke vezane uz: Geoznanosti


This article uses material from the Wikipedia article "Geoznanosti", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Nature & Plants

3d,model,rendering,library,tree,bush,flower,landscape,design,architecure,plant