powered by CADENAS

Social Share

Amazon

Walt Disney Pictures (21575 views - Brands)

Walt Disney Pictures je američka filmska produkcijska kuća u vlasništvu The Walt Disney Company koja uglavnom proizvodi obiteljske i dječje filmove namjenjene za sve uzraste. Jedina iznimka je film Pirati s Kariba: Prokletstvo Crnog bisera iz (2003.) koji je u SAD-u bio označen oznakom PG-13, što znači da nije bio namjenjen djeci ispod 13 godina. Kompanija je osnovana 1983. godine nakon izdvajanja iz Walt Disney Productions. U njenom sastavu je Walt Disney Animation Studios (ranije poznat kao Walt Disney Feature Animation) i Disney Toon Studios. Cjelokupna produkcijska kuća je dio Buena Vista Motion Picturesa.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Youtube


    

Walt Disney Pictures

Walt Disney Pictures

Walt Disney Pictures

Licensed under Poštena uporaba (

autorsko pravo: Walt Disney Pictures

).

Walt Disney Pictures
Vrsta podružnica
Osnovana 1983.
Sjedište Burbank, Kalifornija, SAD

Djelatnost(i)

Film
Podružnice Pixar Animation Studio
Vlasnik The Walt Disney Company
Web stranica Disneypictures.com

Walt Disney Pictures je američka filmska produkcijska kuća u vlasništvu The Walt Disney Company koja uglavnom proizvodi obiteljske i dječje filmove namjenjene za sve uzraste. Jedina iznimka je film Pirati s Kariba: Prokletstvo Crnog bisera iz (2003.) koji je u SAD-u bio označen oznakom PG-13, što znači da nije bio namjenjen djeci ispod 13 godina.

Kompanija je osnovana 1983. godine nakon izdvajanja iz Walt Disney Productions. U njenom sastavu je Walt Disney Animation Studios (ranije poznat kao Walt Disney Feature Animation) i Disney Toon Studios. Cjelokupna produkcijska kuća je dio Buena Vista Motion Picturesa.

Izabrana filmografija

Vidi još

Vanjske povezniceThis article uses material from the Wikipedia article "Walt Disney Pictures", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Brands

3D,brand,good,trademark,company,copyright,good