powered by CADENAS

Social Share

Amazon

Pixar (13961 views - Brands)

Pixar je američki filmski studio koji producira računalno animirane (CGI) filmove. U početku su bili partneri s Disneyem, a sada je Disney vlasnik studija. Pixar je 1979. bio jedan od studija LucasFilma, da bi ga 1986. kupio Steve Jobs za 10 milijuna američkih dolara, a kasnije The Walt Disney Company za višestruko veći iznos. Svih sedam Pixarovih filmova od 2001. godine dobilo je nominacije za Oscara za najbolji animirani film. Pet ih je dobilo Oscara: Potraga za Nemom, Izbavitelji, Juhu-hu, WALL-E i Nebesa. Nebesa je prvi animirani Pixarov film nominiran i za najbolji film, što je tek drugi put u povijesti da neki animirani film dobiva ovakvu vrstu nominacije.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Youtube


    

Pixar

Pixar

Pixar
Pixar Animation Studios
Vrsta Privatno posjedovana
Osnovana 1986.
Sjedište Emeryville, Kalifornija, SAD
Ključne osobe Ed Catmull i John Lasseter

Djelatnost(i)

Animirani film
Vlasnik The Walt Disney Company
Web stranica Pixar.com

Pixar je američki filmski studio koji producira računalno animirane (CGI) filmove. U početku su bili partneri s Disneyem, a sada je Disney vlasnik studija. Pixar je 1979. bio jedan od studija LucasFilma, da bi ga 1986. kupio Steve Jobs za 10 milijuna američkih dolara, a kasnije The Walt Disney Company za višestruko veći iznos.

Svih sedam Pixarovih filmova od 2001. godine dobilo je nominacije za Oscara za najbolji animirani film. Pet ih je dobilo Oscara: Potraga za Nemom, Izbavitelji, Juhu-hu, WALL-E i Nebesa. Nebesa je prvi animirani Pixarov film nominiran i za najbolji film, što je tek drugi put u povijesti da neki animirani film dobiva ovakvu vrstu nominacije.

Dugometražni animirani filmovi

* Filmovi su sinkronizirani na hrvatski jezik.

Vidi još

Vanjske povezniceThis article uses material from the Wikipedia article "Pixar", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Brands

3D,brand,good,trademark,company,copyright,good