powered by CADENAS

Social Share

Amazon

Prostorvrijeme (18256 views - Astronomy & Space )

Prostorvrijeme je fizikalni pojam koji se najčešće povezuje sa Einsteinovom teorijom relativnosti, a važan je jer objedinjuje prostorne dimenzije i vremensku dimenziju u jednu pojavu. Einsteinovom teorijom i kasnije mjerenjima dokazano je da su prostor i vrijeme povezani te da promjene koje utječu na prostor utječu i na vrijeme, npr. satovi u svemirskim letjelicama koje su putovale velikim brzinama su se ponašali drugačije (sporije) od satova na Zemlji. Nedovršeni članak Prostorvrijeme koji govori o fizici treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Youtube


    

Prostorvrijeme

Prostorvrijeme

Prostorvrijeme je fizikalni pojam koji se najčešće povezuje sa Einsteinovom teorijom relativnosti, a važan je jer objedinjuje prostorne dimenzije i vremensku dimenziju u jednu pojavu. Einsteinovom teorijom i kasnije mjerenjima dokazano je da su prostor i vrijeme povezani te da promjene koje utječu na prostor utječu i na vrijeme, npr. satovi u svemirskim letjelicama koje su putovale velikim brzinama su se ponašali drugačije (sporije) od satova na Zemlji.


Nedovršeni članak Prostorvrijeme koji govori o fizici treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.This article uses material from the Wikipedia article "Prostorvrijeme", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Astronomy & Space

planet,jupiter,erath,mars,venus,moon,astronomy