powered by CADENAS

Social Share

Amazon

Pucačina (23792 views - Game & Play & Gamification)

Pucačine iz prvog lica ( eng. First person shooter, kratica FPS) su akcijske računalne igre u kojima se većina igre svodi na borbu, uglavnom pucanje, a koristi se pogled iz prve osobe. Za upravljanje se koristi tipkovnica i miš, ali isto tako se neke od njih mogu igrati i na gamepadu ili Joysticku. Neke pucačine iz prvog lica mogu u sebi sadržavati i druge elemente, tako postoji i taktički FPS (Ghost Recon) u kojemu je za pobjedu potrebno pomno poručiti situaciju i izdati naredbe. U ovakvim igrama izdavanje naredbi vrši se pomoću planiranja ili ekrana pauze. Mnoge od ovih igri svoju popularnost su stekle zbog mogućnosti mrežnog igranja u lokalnoj mreži - LAN-u ili na internetu. Pucačine iz prve osobe najpopularnije su na osobnim računalima iako postoje i one koje se igraju na konzolama. Najpopularnije igre tog žanra su: serijal Call of Duty, serijal Battlefield, serijal Medal of Honor, serijal Doom, serijal Serious Sam (hrvatska produkcija), serijal Far cry, serijal Half-life, serijal Unreal Tournament, serijal Unreal, serijal Quake.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Youtube


    

Pucačina

Pucačina

Pucačine iz prvog lica ( eng. First person shooter, kratica FPS) su akcijske računalne igre u kojima se većina igre svodi na borbu, uglavnom pucanje, a koristi se pogled iz prve osobe.

Za upravljanje se koristi tipkovnica i miš, ali isto tako se neke od njih mogu igrati i na gamepadu ili Joysticku.

Neke pucačine iz prvog lica mogu u sebi sadržavati i druge elemente, tako postoji i taktički FPS (Ghost Recon) u kojemu je za pobjedu potrebno pomno poručiti situaciju i izdati naredbe. U ovakvim igrama izdavanje naredbi vrši se pomoću planiranja ili ekrana pauze.

Mnoge od ovih igri svoju popularnost su stekle zbog mogućnosti mrežnog igranja u lokalnoj mreži - LAN-u ili na internetu.

Pucačine iz prve osobe najpopularnije su na osobnim računalima iako postoje i one koje se igraju na konzolama.

Najpopularnije igre tog žanra su: serijal Call of Duty, serijal Battlefield, serijal Medal of Honor, serijal Doom, serijal Serious Sam (hrvatska produkcija), serijal Far cry, serijal Half-life, serijal Unreal Tournament, serijal Unreal, serijal Quake.
This article uses material from the Wikipedia article "Pucačina", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Game & Play & Gamification

3d,model,playground,board games,computer,strategy,thinktank