powered by CADENAS

Social Share

Amazon

Ukleta kuća (13547 views - Day Of)

Ukleta kuća je kuća ili neka druga građevina za koju se vjeruje da je nastanjena duhovima umrlih koji uznemiruju stanare. Takve kuće su obično stare s dugom poviješću naseljenosti. Uz tzv. uklete kuće vezuju se nadnaravne pojave određenih prikaza, najčešće u ljudskom obliku. Primjeri za to su Bijela dama u kraljevskom dvorcu u Berlinu i u dvorcu u Schönbrunnu, Crna dama u Norfolku ili Siva dama u dvorcu Windsoru. Manifestacije nanaravnih pojava u ukletim kućama kreću se od pojave i bljeskanja svjetla, neobičnih zvukova, pojave tamnih ili svjetlih prikaza, predmeta koji padaju ili lebde sami od sebe i sl. Stručnjaci za paranormalno neobične i uznemirujuće pojave u kućama koje imaju zlokobnu reputaciju pripisuju uglavnom nemirnim dušama koje ne mogu naći mir nakon smrti, bilo da su ostavile neki neobavljeni zadatak ili da su umrle nasilnom smrću s čime se ne mogu miriti i traže osvetu. Znanstvenici, pak, tvrde kako se većina takvih pojava može objasniti nekakvim racionalnim interpretacijama, svodeći uglavnom takva iskustva na posljedicu straha ili prevladavanje iracionalnosti kod svjedoka.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Youtube


    

Ukleta kuća

Ukleta kuća

Ukleta kuća je kuća ili neka druga građevina za koju se vjeruje da je nastanjena duhovima umrlih koji uznemiruju stanare. Takve kuće su obično stare s dugom poviješću naseljenosti. Uz tzv. uklete kuće vezuju se nadnaravne pojave određenih prikaza, najčešće u ljudskom obliku. Primjeri za to su Bijela dama u kraljevskom dvorcu u Berlinu i u dvorcu u Schönbrunnu, Crna dama u Norfolku ili Siva dama u dvorcu Windsoru. Manifestacije nanaravnih pojava u ukletim kućama kreću se od pojave i bljeskanja svjetla, neobičnih zvukova, pojave tamnih ili svjetlih prikaza, predmeta koji padaju ili lebde sami od sebe i sl.

Stručnjaci za paranormalno neobične i uznemirujuće pojave u kućama koje imaju zlokobnu reputaciju pripisuju uglavnom nemirnim dušama koje ne mogu naći mir nakon smrti, bilo da su ostavile neki neobavljeni zadatak ili da su umrle nasilnom smrću s čime se ne mogu miriti i traže osvetu. Znanstvenici, pak, tvrde kako se većina takvih pojava može objasniti nekakvim racionalnim interpretacijama, svodeći uglavnom takva iskustva na posljedicu straha ili prevladavanje iracionalnosti kod svjedoka.

Uklete kuće u Hrvatskoj

Na području Republike Hrvatske prijavljeno je postojanje više stambenih objekata za koje se tvrdi da su navodno poprište nadnaravnih aktivnosti.

Bilješke

Vanjske povezniceNedovršeni članak Ukleta kuća koji govori o ezoteriji treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.This article uses material from the Wikipedia article "Ukleta kuća", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Day Of

Day Of, celebration,holiday