powered by CADENAS

Social Share

Amazon

Čačkalica (11095 views - Food Drinks Beverages)

Čačkalica je jedno od osnovnih sredstava za održavanje oralne higijene. Služi za uklanjanje ostataka hrane između zuba, pa je stoga koriste uglavnom starije osobe kod kojih je došlo do povlačenja zubnog mesa između zuba i povećanja interdentalnog prostora. Izrađuje se od različitih materijala (drva, plastike, metala, životinjskih kostiju i sl.). Mogu biti trokutastog ili okruglog oblika, a na jednom ili oba kraja su zaoštrene tako da mogu ući u interdentalne prostore. Upotreba čačkalice se ne preporuča kod djece jer je kod njih očuvana papila između zuba, tako da je održavanje oralne higijene moguće uz pomoć četkice i zubne paste . Osim za održavanje oralne higijene, čačkalica se koristi za uzimanje komadića hrane, za ukrašavanje koktela itd..
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Čačkalica

Čačkalica

Čačkalica je jedno od osnovnih sredstava za održavanje oralne higijene. Služi za uklanjanje ostataka hrane između zuba, pa je stoga koriste uglavnom starije osobe kod kojih je došlo do povlačenja zubnog mesa između zuba i povećanja interdentalnog prostora. Izrađuje se od različitih materijala (drva, plastike, metala, životinjskih kostiju i sl.). Mogu biti trokutastog ili okruglog oblika, a na jednom ili oba kraja su zaoštrene tako da mogu ući u interdentalne prostore. Upotreba čačkalice se ne preporuča kod djece jer je kod njih očuvana papila između zuba, tako da je održavanje oralne higijene moguće uz pomoć četkice i zubne paste .

Osim za održavanje oralne higijene, čačkalica se koristi za uzimanje komadića hrane, za ukrašavanje koktela itd..

Vanjske poveznice

Na Zajedničkom poslužitelju postoje datoteke vezane uz: Čačkalica


This article uses material from the Wikipedia article "Čačkalica", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Food Drinks Beverages

food,liquor,alcohol,drink,beverage,coke