powered by CADENAS

Social Share

General Motors (20519 views - Brands)

General Motors Corporation, poznat i pod skraćenicom GM, je američki automobilistički koncern sa sjedištem u Detroitu, savezna država Michigan. Koncern je osnovan 1908., a već iste godine stekao je vlasništvo nad markama Buick i Oldsmobile. Nakon drugog svjetskog rata General Motors i Ford su stvorili reputaciju arsenala demokracije zbog zasluga u vojnoj proizvodnji za saveznike, ali zbog svoje proizvodnje za Hitlerovu Njemačku oni su također mogli dobiti titulu arsenala fašizma General Motors je danas najveći svjetski proizvođač motornih vozila, a 2002. godine 15% svih automobila i gospodarskih vozila prodanih diljem svijeta nosilo je značku nekog od proizvođača pod okriljem koncerna. General Motorsova vozila danas se proizvode u 30 saveznih država SAD-a i 32 države diljem svijeta, a koncern zapošljava 340.000 ljudi. Koncern ima puno vlasništvo nad markama Buick, Cadillac, Chevrolet, Daewoo, GMC, Holden, Hummer, Pontiac, Saturn, Saab i a drži i udjele u japanskim markama Isuzu, Subaru i Suzuki, te ruskoj Ladi.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

General Motors

General Motors

General Motors
Vrsta Javna (NYSE: GM)
Osnovana 16. rujna 1908.
Sjedište prostori za proizvodnju u 30 američkih saveznih država i 33 država van SAD-a
Sjedište Detroit, Michigan, SAD
Ključne osobe Rick Wagoner, Chairman i CEO
Robert A. Lutz, zamjenik Chairmana
Frederick Henderson, CFO
Djelatnost(i) automobilska
Proizvodi automobili
motori
Prihod USD$207,349 milijardi (2006.)
Neto dobit USD$529 milijuna (2006.)
Broj zaposlenih 326.999 (2006.)
Web stranica www.gm.com

General Motors Corporation, poznat i pod skraćenicom GM, je američki automobilistički koncern sa sjedištem u Detroitu, savezna država Michigan.

Koncern je osnovan 1908., a već iste godine stekao je vlasništvo nad markama Buick i Oldsmobile. Nakon drugog svjetskog rata General Motors i Ford su stvorili reputaciju arsenala demokracije zbog zasluga u vojnoj proizvodnji za saveznike, ali zbog svoje proizvodnje za Hitlerovu Njemačku oni su također mogli dobiti titulu arsenala fašizma [1] General Motors je danas najveći svjetski proizvođač motornih vozila, a 2002. godine 15% svih automobila i gospodarskih vozila prodanih diljem svijeta nosilo je značku nekog od proizvođača pod okriljem koncerna. General Motorsova vozila danas se proizvode u 30 saveznih država SAD-a i 32 države diljem svijeta, a koncern zapošljava 340.000 ljudi.

Koncern ima puno vlasništvo nad markama Buick, Cadillac, Chevrolet, Daewoo, GMC, Holden, Hummer, Pontiac, Saturn, Saab i a drži i udjele u japanskim markama Isuzu, Subaru i Suzuki, te ruskoj Ladi.This article uses material from the Wikipedia article "General Motors", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Brands

3D,brand,good,trademark,company,copyright,good