powered by CADENAS

Social Share

Chevrolet (14907 views - Brands)

Chevrolet je američki proizvođač automobila, koji se razgovorno često naziva Chevy, a od 1918. godine dio je General Motors koncerna. Tvrtka je na tržištu prisutna od 3. studenog 1911., a osnovao ju je švicarski vozač utrka Louis Chevrolet, koji je 1900. imigrirao u Sjevernu Ameriku. Chevrolet je tijekom pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća dominirao američkim tržištem, a 1963. tri od deset automobila prodanih na tom tržištu nosilo je upravo Chevroletovu značku. U svojoj povijesti tvrtka je proizvodila automobile u svim klasama, a među najpoznatije modele spadaju: Suburban, koji je u početku bio karavan predstavljen 1936. pod punim nazivom Suburban Carryall, a od osamdesetih ime se koristi za označavanje najvećih terenaca u ponudi tvrtke. Corvette, koji je jedan od najpoznatijih američkih sportskih automobila, a na tržištu je prisutan od 1953. i dosad proizveden u šest generacija. Camaro, koji je bio još jedan sportski automobil, a proizvodio se u četiri generacije od 1967. do 2002. Od 2005. godine na cijelom se europskom tržištu imenom Chevrolet označuju i automobili dosad prodavani pod značkom južnokorejskog Daewooa, a na naše tržište tako označeni automobili počeli su dolaziti već godinu dana ranije.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Youtube


    

Chevrolet

Chevrolet

Chevrolet

Licensed under Poštena uporaba (

Saturn (c)

).

Chevrolet
Vrsta ogranak General Motorsa
Osnovana 3. studenog 1911.
Osnivač(i) Louis Chevrolet, William C. Durant
Sjedište Detroit, Michigan, SAD
Djelatnost(i) automobilska
Proizvodi automobili
Holding tvrtka General Motors Corporation
Web stranica Službena stranica

Chevrolet je američki proizvođač automobila, koji se razgovorno često naziva Chevy, a od 1918. godine dio je General Motors koncerna. Tvrtka je na tržištu prisutna od 3. studenog 1911., a osnovao ju je švicarski vozač utrka Louis Chevrolet, koji je 1900. imigrirao u Sjevernu Ameriku.

Chevrolet je tijekom pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća dominirao američkim tržištem, a 1963. tri od deset automobila prodanih na tom tržištu nosilo je upravo Chevroletovu značku. U svojoj povijesti tvrtka je proizvodila automobile u svim klasama, a među najpoznatije modele spadaju:

  • Suburban, koji je u početku bio karavan predstavljen 1936. pod punim nazivom Suburban Carryall, a od osamdesetih ime se koristi za označavanje najvećih terenaca u ponudi tvrtke.
  • Corvette, koji je jedan od najpoznatijih američkih sportskih automobila, a na tržištu je prisutan od 1953. i dosad proizveden u šest generacija.
  • Camaro, koji je bio još jedan sportski automobil, a proizvodio se u četiri generacije od 1967. do 2002.

Od 2005. godine na cijelom se europskom tržištu imenom Chevrolet označuju i automobili dosad prodavani pod značkom južnokorejskog Daewooa, a na naše tržište tako označeni automobili počeli su dolaziti već godinu dana ranije.

Ponuda automobila marke Chevrolet

Hrvatska

SAD

Vanjske poveznice

Na Zajedničkom poslužitelju postoje datoteke vezane uz: Chevrolet


This article uses material from the Wikipedia article "Chevrolet", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Brands

3D,brand,good,trademark,company,copyright,good