powered by CADENAS

Social Share

Jaguar (automobil) (29846 views - Brands)

Jaguar je britanski proizvođač luksuznih i sportskih automobila sa sjedištem u Whitley, Coventry, Engleska. Trenutačno je dio Jaguar Land Rover grupacije u vlasništvu koncerna Tata Motors. Tvrtku je 1922. pod nazivom Swallow Sidecar Company osnovao William Lyons, a današnji naziv dobila je nakon završetka Drugog svjetskog rata zbog nepovoljne konotacije kratice SS. Jaguar automobili danas su dizajnirani u Jaguar Land Rover inženjerskom centru u Whitley u Coventryju i na Gaydonu u Warwickshireu, a proizvode se u Jaguarovoj tvornici u Castle Bromwich pogonu u blizini Birminghama.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Youtube


    

Jaguar (automobil)

Jaguar (automobil)

Jaguar je britanski proizvođač luksuznih i sportskih automobila sa sjedištem u Whitley, Coventry, Engleska. Trenutačno je dio Jaguar Land Rover grupacije u vlasništvu koncerna Tata Motors.

Tvrtku je 1922. pod nazivom Swallow Sidecar Company osnovao William Lyons, a današnji naziv dobila je nakon završetka Drugog svjetskog rata zbog nepovoljne konotacije kratice SS.

Jaguar automobili danas su dizajnirani u Jaguar Land Rover inženjerskom centru u Whitley u Coventryju i na Gaydonu u Warwickshireu, a proizvode se u Jaguarovoj tvornici u Castle Bromwich pogonu u blizini Birminghama.

Aktualni modeli

Vanjska poveznica


Nedovršeni članak Jaguar (automobil) koji govori o automobilima treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.This article uses material from the Wikipedia article "Jaguar (automobil)", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Brands

3D,brand,good,trademark,company,copyright,good