powered by CADENAS

Social Share

Amazon

Plišani medo (28024 views - Game & Play & Gamification)

Plišani medo je popularna dječja igračka, izrađena od pliša ili drugog tekstila i punjena krpom, stiroporom ili nekim drugim sličnim punilom. Igračka je postala popularna početkom 20. stoljeća u Americi, nakon što je jedna tvornica igračaka počela proizvoditi plišane medvjediće, a ime u engleskom, "Teddy bear", nadjenuli su im prema američkom predsjedniku Theodoreu Rooseveltu, uz kojeg se povezivala anegdota da je u lovu poštedio mladunče medvjeda. Kolekcionarstvo plišanih medvjedića naziva se arktofilija.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Plišani medo

Plišani medo

Plišani medo je popularna dječja igračka, izrađena od pliša ili drugog tekstila i punjena krpom, stiroporom ili nekim drugim sličnim punilom. Igračka je postala popularna početkom 20. stoljeća u Americi, nakon što je jedna tvornica igračaka počela proizvoditi plišane medvjediće, a ime u engleskom, "Teddy bear", nadjenuli su im prema američkom predsjedniku Theodoreu Rooseveltu, uz kojeg se povezivala anegdota da je u lovu poštedio mladunče medvjeda.

Kolekcionarstvo plišanih medvjedića naziva se arktofilija.This article uses material from the Wikipedia article "Plišani medo", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Game & Play & Gamification

3d,model,playground,board games,computer,strategy,thinktank