powered by CADENAS

Social Share

Amazon

Ljeto (12391 views - Nature & Plants)

Ljeto je jedno od četiri godišnja doba i najtoplije je od njih. Traje od ljetne suncostaje do iduće ravnodnevnice, dakle od trenutka kada Sunce u svom prividnom kretanju po nebu dostigne najveću pozitivnu deklinaciju (postigne najveću prividnu visinu), pa do trenutka kada Sunce prođe kroz ravninu u kojoj je Zemljin ekvator. Stoga je na početku ljeta dan najdulji, a noć najkraća, dok su na kraju ljeta, dakle na početku jeseni dan i noć jednako dugi. Na sjevernoj polutki traje otprilike od 20. lipnja do 23. rujna. Na južnoj polutki traje od oko 20. prosinca do oko 21. ožujka. Ljeto 2006. godine za stanovnike sjeverne Zemljine polutke počelo je u ponedjeljak, 21. lipnja u 14 sati i 26 minuta po srednjoeuropskom vremenu. U isto vrijeme za stanovnike južne Zemljine polulopte počinje zima. Ljeto je vrijeme školskih praznika i žetvenih radova u poljoprivredi.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Youtube


    

Ljeto

Ljeto

Ovo je glavno značenje pojma Ljeto. Za roman Alberta Camusa, pogledajte Ljeto (roman).

Ljeto je jedno od četiri godišnja doba i najtoplije je od njih. Traje od ljetne suncostaje do iduće ravnodnevnice, dakle od trenutka kada Sunce u svom prividnom kretanju po nebu dostigne najveću pozitivnu deklinaciju (postigne najveću prividnu visinu), pa do trenutka kada Sunce prođe kroz ravninu u kojoj je Zemljin ekvator. Stoga je na početku ljeta dan najdulji, a noć najkraća, dok su na kraju ljeta, dakle na početku jeseni dan i noć jednako dugi. Na sjevernoj polutki traje otprilike od 20. lipnja do 23. rujna. Na južnoj polutki traje od oko 20. prosinca do oko 21. ožujka.

Ljeto 2006. godine za stanovnike sjeverne Zemljine polutke počelo je u ponedjeljak, 21. lipnja u 14 sati i 26 minuta po srednjoeuropskom vremenu. U isto vrijeme za stanovnike južne Zemljine polulopte počinje zima.

Ljeto je vrijeme školskih praznika i žetvenih radova u poljoprivredi.

Unutarnje poveznice

U Wikimedijinu spremniku nalazi se članak na temu: ljeto
U Wikimedijinu spremniku nalazi se još gradiva na temu: ljeto
Pogledajte rječničku natuknicu ljeto u Wječniku, slobodnom rječniku.


This article uses material from the Wikipedia article "Ljeto", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Nature & Plants

3d,model,rendering,library,tree,bush,flower,landscape,design,architecure,plant