powered by CADENAS

Social Share

Amazon

Sprite (13805 views - Brands)

Sprite je popularno gazirano bezalkoholno piće na bazi limuna i limete, koje proizvodi američka tvrtka The Coca-Cola Company. Od sličnih pića tu je cola. Sprite je vrlo sličan 7 Upu, Sierra Mistu, Mountain Dewu i Fanti. Prvi se put pojavljuje na američkom tržištu 1961. godine kao uvoz iz Njemačke pod imenom "Fanta Klare Zitrone". Godine 1980. dobiva današnje ime. Sprite se prodavao u zeleno-plavim limenkama i prozirnim zelenim bocama. Današnje limenke su metalik boje s novim Sprite znakom. Sprite se prodaje u preko 190 zemalja. Na hrvatskom tržištu je od 1992. godine.
Go to Article

Explanation by Hotspot Model

Youtube


    

Sprite

Sprite

Sprite
Vrsta gazirano piće
Proizvođač The Coca-Cola Company
Zemlja podrijetla SAD
Početak proizvodnje 1961.
Boja bezbojna
Okus Limun


Sprite je popularno gazirano bezalkoholno piće na bazi limuna i limete, koje proizvodi američka tvrtka The Coca-Cola Company. Od sličnih pića tu je cola. Sprite je vrlo sličan 7 Upu, Sierra Mistu, Mountain Dewu i Fanti.

Prvi se put pojavljuje na američkom tržištu 1961. godine kao uvoz iz Njemačke pod imenom "Fanta Klare Zitrone". Godine 1980. dobiva današnje ime.

Sprite se prodavao u zeleno-plavim limenkama i prozirnim zelenim bocama. Današnje limenke su metalik boje s novim Sprite znakom.

Sprite se prodaje u preko 190 zemalja. Na hrvatskom tržištu je od 1992. godine.[1]

Povezani članci

  1. Sprite na hrvatskom tržištu, pristupljeno 2. prosinca 2016.

Vanjske povezniceNedovršeni članak Sprite koji govori o piću treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.This article uses material from the Wikipedia article "Sprite", which is released under the Creative Commons Attribution-Share-Alike License 3.0. There is a list of all authors in Wikipedia

Brands

3D,brand,good,trademark,company,copyright,good